• -15%
Stephen E. Ambrose: Vad égbolt - A B-24-es bombázók fiatal hősei Stephen E. Ambrose: Vad égbolt - A B-24-es bombázók fiatal hősei

Stephen E. Ambrose:

Vad égbolt - A B-24

es bombázók fiatal hősei

Eredeti ár: 2 500 Ft
Online ár: 2 125 Ft
Adóval együtt

Stephen E. Ambrose a második világháború eseményeit felidéző számos történeti mű népszerű szerzője ebben a könyvében az amerikai légierő B-24-es nehézbombázóin, az úgynevezett Liberatorokon repülő fiatal hősöknek állít emléket.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Stephen E. Ambrose a második világháború eseményeit felidéző számos történeti mű népszerű szerzője ebben a könyvében az amerikai légierő B-24-es nehézbombázóin, az úgynevezett Liberatorokon repülő fiatal hősöknek állít emléket.

Ezek az ifjú emberek – legtöbbjük még huszadik életévét sem töltötte be, és a 23-24 évesek már „vénemberek" voltak a szemükben – az Államok legkülönbözőbb vidékeiről és a (legkülönbözőbb társadalmi rétegekből) jöttek, zömükben farmer- és munkáscsaládokból származtak, és nemhogy repülőgépet, de sokan még autót sem láttak addigi életükben. És ezek a fiatalok, akik legfeljebb a farmjuktól pár mérföldre lévő középnyugati kisvárosba mentek be a szombat esti táncmulatságra, most pár hónapos kemény kiképzés után a hazájuktól sok ezer mérföldre lévő európai légi támaszpontokról mint pilóták, navigátorok, bombairányzók vagy lövészek indultak nap mint nap 8-10 órás bevetésekre a hatalmas gépmadáron. Ambrose végigkíséri hőseit a zsúfolt, kényelmetlen és balesetveszélyes Liberatorokon végrehajtott, halálos veszedelmeket rejtő küldetéseiken – a gépeknek több mint a felét lelőtte a német légvédelem vagy a vadászok raja, és a hajózók több mint fele megsebesült, fogságba esett vagy meghalt –, és lenyűgöző elevenséggel idézi fel hősiességüket, önfeláldozó bajtársiasságukat, amellyel hozzájárultak a náci Németország felett aratott végső győzelemhez. A könyv középpontjában az 1944-ben 22 esztendős George McGovern, a Dakota Queen becenevű B-24-es bombázó első pilótája áll, aki később az Egyesült Államok szenátora lett, és 1972-ben harcba indult az elnöki székért is. A vele készített interjúk képezik a könyv gerincét, és kölcsönöznek hitelességet minden sornak.

GABO

Adatlap

Oldalszám
294
Kötés
Kötött
Kiadási év
2002
ISBN
9789639421561
Új

16 további termék ebben a kategóriában: