• -15%
Challoner Jack (szerk.): 1001 találmány, amely átformálta a világot Challoner Jack (szerk.): 1001 találmány, amely átformálta a világot

Jack Challoner (szerk.):

1001 találmány, amely átformálta a világot


Eredeti ár: 9 999 Ft
Online ár: 8 499 Ft
Adóval együtt

Ki találta fel az ajakrúzst? Mit is jelent pontosan az EKG? Milyen eszközöket használt a pattintott kőkorszak embere? Honnan kapta a nevét a kéjgáz? Milyen találmány fűződik Gábor Dénes nevéhez?

 

Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a választ az 1001 találmány, amely átformálta a világot című kötetben, amely a műszaki-technikai fejlődés lebilincselően érdekes kalauza.

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Az emberek találékonysága mindig is kulcsszerepet játszott fajunk fennmaradásában és evolúciójában.

Jóllehet mindennapjainkban számtalan műszaki-technikai találmány vesz körül bennünket, melyek megkönnyítik az életünket és a munkánkat, sőt akár az életünket is megmenthetik, általában csak keveset tudunk arról, hogy mikor és hogyan születtek ezek az újítások. Az 1001 találmány, amely átformálta a világot a tudományos és technikai fejlődés olyan, áttörést hozó újításainak gyűjteménye, amelyek a földkerekség minden részén hatást gyakoroltak az emberek életére az évszázadok során. A keréktől az MP3-lejátszóig megannyi találmány meglepő tényekben gazdag keletkezéstörténetét ismerheti meg az olvasó az ötlet megszületésétől a kivitelezésig. Ki gondolta volna például, hogy a fogkefe már több mint 7000 éves múltra tekinthet vissza, vagy hogy az első olló 3500 évvel ezelőtt készülhetett? A kötet ugyanakkora súlyt fektet a legrégebbi korok technikai újításaira, mint a világháló létrejöttére, vagy éppenséggel a műholdak működésének mikéntjére. Az 1001 találmány, amely átformálta a világot sokszínű válogatást kínál a találmányok kimeríthetetlen tárházából. Egyfajta technikatörténeti kalauzként valójában az emberiség történetét tárja elénk a fejlődést előmozdító zseniális ötletek bemutatása révén. Lebilincselően érdekes olvasmány az emberiség sok ezer évet felölelő nagy vállalkozásáról.

GABO

Adatlap

Sorozatok
1001 sorozat
Oldalszám
960
Kötés
Kötött
Kiadási év
2010
ISBN
9789636894146
Új

16 további termék ebben a kategóriában: