Latest posts

Julia Quinn és a Bridgerton könyvsorozat

Julie Pottinger (született: Julia Cotler, 1970. január 12.), ismertebb írói álnevén Julia Quinn, amerikai írónő, történelmi romantikus regények bestsellerszerzője. Könyveit 41 nyelvre fordították le, és 19 alkalommal szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. Tagja a Romance Writers of America Hall of Fame-nek. 2003-ban a Time Magazin-ban is szerepelhetett, ami csak kevés romantikus regényírónak sikerült. Könyvei humorukról és éles, szellemes párbeszédeikről ismertek, elsősorban karakterközpontúak. 

Julia Quinn a Harvard Egyetemen szerzett művészettörténész diplomát, azonban bizonytalan volt az ezzel kapcsolatos elképzeléseit illetően, ezért a Yale Orvostudományi Karára jelentkezett. Tanulmányai mellett Quinn könnyed regényeket kezdett el írni. Néhány héttel azután, hogy felvették az orvosi egyetemre, első két könyve (Csudajó, Ma éjjel táncolnék) elkelt egy aukción, ami szokatlan volt egy kezdő romantikus szerzőtől. Az egyetemen töltött néhány hónapot követően rájött, hogy a regényírást jobban élvezi az orvosi tanulmányoknál: otthagyta az egyetemet, és minden idejét az írásnak szentelte. Első könyve óta ugyanazzal a szerkesztővel és kiadóval dolgozik együtt.

Az írónő hivatalos honlapja: https://juliaquinn.com/

A Bridgerton család könyvsorozatról

A Bridgerton család nyolc testvérből és özvegy édesanyjukból áll, szerető és szoros kapcsolatban élő nemesi család, akiket a brit társadalom tisztel és támogat. A sorozat nyolc könyvet tartalmaz, amelyekben a testvérek mindegyike megtalálja az igaz szerelmet. Bőven találkozunk változatos karakterekkel, intrikával, csalódással, szerelemmel, fájdalommal, amely felmelegíti lelkünket és szívünket, valamint kiszakít a mostani kevésbé kellemes hétköznapokból.

2021 márciusában a Bridgerton család valamennyi kötete egyszerre szerepelt a New York Times listáján, ami felnőtt regényíró esetében rekordnak számít.

Kiadónknál jelenleg A herceg és én és A vikomt, aki engem szeretett c. könyvek kaphatók filmes borítóval.

A Bridgerton család a vásznon

Az olvasók szívéhez közelálló családdal nem csupán a könyvek lapjain találkozhatunk, hanem a képernyőn is.

A könyvsorozatot Shonda Rhimes adaptálta a Netflix számára Bridgerton címmel.

Az első évad 2020. december 25-én került fel a streaming oldalra, és azonnal meghódította a nézők szívét. Daphne Bridgerton és Simon Basset szerelmének történetét meséli el. Mindezt Julie Andrews, Phoebe Dynevor és Rége-Jean Page főszereplésével. A sorozat az első 28 napban 82 millió háztartást ért el, és 76 országban a Netflix első számú sorozata volt.

A második évad premierje 2022. március 25-én volt. Ebben Anthony Bridgerton és Kate Sharma kapcsolatának alakulását követhejük végig.

A Bridgerton Netfilx-sorozatot megújították további két évad erejéig (vagyis ennyi biztosan lesz még).

A Bridgerton család teljes könyvsorozatának kötetei:

Posted in: Default category

Leave a comment