• -15%
John Gribbin: Schrödinger macskája - Kvantumfizika és valóság (felújított kiadás) John Gribbin: Schrödinger macskája - Kvantumfizika és valóság (felújított kiadás)

John Gribbin:

Schrödinger macskája

Kvantumfizika és valóság (felújított kiadás)

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A Schrödinger macskája ismerteti a kvantummechanika teljes történetét. A kvantumelmélet olyan megrázó, hogy Einstein soha nem tudta rászánni magát, hogy elfogadja. Olyan fontos, hogy minden modern természettudomány alapjául szolgál. Kvantummechanika nélkül nem lennének számítógépeink, nem létezne a molekuláris biológia tudománya, nem értenénk a DNS-t és nem lenne génmérnökség.

  

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

„Akit nem ráz meg a kvantumelmélet, az nem értette meg.”

Niels Bohr

 

A kvantumelmélet olyan megrázó, hogy Einstein soha nem tudta rászánni magát, hogy elfogadja. Olyan fontos, hogy minden modern természettudomány alapjául szolgál. Kvantummechanika nélkül nem lennének számítógépeink, nem létezne a molekuláris biológia tudománya, nem értenénk a DNS-t és nem lenne génmérnökség.

A Schrödinger macskája ismerteti a kvantummechanika teljes történetét, a bármely kitalációnál különösebb igazságot. John Gribbin lépésről lépésre vezeti be az olvasót ebbe az egyre bizarrabb és lebilincselőbb világba, cserébe csak annyit kér, hogy nyitott elmével figyeljünk rá. Bemutatja azokat a tudósokat, akiknek a kvantummechanika kifejlődését köszönhetjük. Szemügyre veszi az atomokat, a sugárzást, az időutazást, a Világegyetem születését, a szupravezetőket és magát az életet. Ebben a gyönyörűségekkel, rejtelmekkel és meglepetésekkel teli világban keresi Schrödinger macskáját - a kvantumok valóságát - miközben minden olvasó világosan megérti napjaink legfontosabb kutatási területét - a kvantummechanikát.

 

„Megragadó tudósítás a kvantummechanika történetéről, ugyanakkor jelentőségének – és furcsaságának – világos megfogalmazása. Lebilincselő olvasmány.”

 Isaac Asimov

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
280
Kötés
Kötött
Kiadási év
2012, 2018
ISBN
9789632521152
Fordította
Both Előd
Új

16 további termék ebben a kategóriában: