• -15%
Stephen Hawking: Az én rövid történetem Stephen Hawking: Az én rövid történetem

Stephen Hawking:

Az én rövid történetem


Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

Stephen Hawking a Világegyetem titkainak felderítéséről szóló sikerkönyvek egész sorával kápráztatta el a világ olvasóközönségét. Korunk talán legnagyszerűbb kozmológusa most először befelé tekint...

Mennyiség

Az én rövid történetem Stephen Hawking valószínűtlen utazását idézi fel a háború utáni Londonban töltött gyermekkorától a nemzetközi elismertségig és ünnepeltségig. A tömör, szellemes és őszinte beszámoló abba a világba vezeti be az olvasót, amelyet korábbi könyveiben Hawking alig-alig villantott fel. Mesél a kíváncsi iskolásfiúról, akit osztálytársai Einsteinnek hívtak; a tréfacsinálóról, aki egy bizonyos típusú fekete lyuk létezésében fogadott a kollégáival, és a fiatal férjről és apáról, aki azért küzd, hogy megvesse a lábát a fizika és a kozmológia világában. A könyvet olyan fotók illusztrálják, amelyeket eddig csak kevesen láthattak.

 

A rá jellemző szerénységgel és humorral fogalmazó Hawking felfedi azokat a kihívásokat, amelyekkel akkor találta szembe magát, amikor huszonegy éves korában az ALS-kórját diagnosztizálták. Saját gondolatvilágának fejlődését nyomon követve elmagyarázza, milyen szerepe volt betegségének és a korai halál fenyegetésének a rendkívüli tudományos eredmények megszületésében. Elmondja Az idő rövid története című mesterműve megszületésének körülményeit, és azt, miként vált a könyv a 20. század egyik ikonjává.

 

Világos, bensőséges és bölcs írás Az én rövid történetem, amely ablakot nyit a kívülállók számára Hawking belső, személyes világmindenségébe.

Akkord

Adatlap

Oldalszám
152
Kötés
Kötött
Kiadási év
2014
ISBN
9789632520773
Fordította
Dr. Both Előd
Új

Letöltés

16 további termék ebben a kategóriában: