• -15%
Richard P. Feynman: A dolgok értelme - Egy tudós polgártárs vallomásai Richard P. Feynman: A dolgok értelme - Egy tudós polgártárs vallomásai

Richard P. Feynman:

A dolgok értelme

Egy tudós polgártárs vallomásai

Eredeti ár: 1 990 Ft
Online ár: 1 692 Ft
Adóval együtt

Richard P. Feynman többek között azzal is hírnevet szerzett magának, hogy különleges előadói képességeivel a fizika legnehezebb fejezeteit is meg tudta értetni hallgatóságával.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Richard P. Feynman többek között azzal is hírnevet szerzett magának, hogy különleges előadói képességeivel a fizika legnehezebb fejezeteit is meg tudta értetni hallgatóságával. Ha valaki azt kérdezi, hogy mit tartalmaz ez a könyv, a felelet az, hogy "egy Nobel-díjas fizikus három előadását". Ez igaz ugyan, de félrevezető.

Ezekben, a nagyközönség számára tartott előadásaiban ugyanis Feynman "kibújt" fizikusi bőréből: nem tárgyal egyetlen fizikai tételt sem, helyette "egyszerű polgártársként"elmondja véleményét, gondolatait egy sor alapvető és közérdekű kérdésről. Nehéz volna végig venni valamennyi érintett témát, ezért csak ízelítőül sorolunk fel néhányat: a tudomány jellegzetes vonásai, a kételkedéshez való jogunk és annak hasznossága a tudományban, a vallás főbb aspektusai, tudomány és etika, a tudomány és vallás közötti konfliktus, tudomány és erkölcs, tudósok vallásossága, XIII. János pápa enciklikája, mint egy új, békésebb jövő kezdete, kormányzat és diktatúra, választási ígéretek, asztrológia, hit alapján történő gyógyítás, repülő csészealjak, gondolatolvasás, a megfigyelés szerepe a tudományban, analógiákkal való érvelés, űrkutatással kapcsolatos problémák, miért kell a Holdra mennünk, a nukleáris kísérletek veszélyessége, stb. stb.

A könyvben a ténylegesen elhangzott mondatokat adjuk vissza, Feynman jellegzetes stílusával - az Olvasó szinte maga elé tudja képzelni az előadót, ahogy egyik esetet vagy érvet sorolja a másik után, hogy megértsük, esetleg magunkévá tegyük, néha egyáltalán nem hétköznapi véleményét.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
133
Kötés
Kötött
Kiadási év
2001
ISBN
9789637803888
Fordította
Dr. Ill Márton
Új

16 további termék ebben a kategóriában: