• -15%
Penrose Roger - Hawking Stephen: A nagy, a kicsi és az emberi elme - Kozmológia, kvantummechanika és a tudatosság fizikája Penrose Roger - Hawking Stephen: A nagy, a kicsi és az emberi elme - Kozmológia, kvantummechanika és a tudatosság fizikája

Stephen Hawking - Roger Penrose:

A nagy, a kicsi és az emberi elme

Kozmológia, kvantummechanika és a tudatosság fizikája

Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 2 117 Ft
Adóval együtt

Roger Penrose eredeti és provokatív elképzelései a világegyetem nagyléptékű fizikájáról, a kvantumfizika kisléptékű világáról és az elme fizikájáról nem ismeretlenek a magyar olvasó számára.


A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Roger Penrose eredeti és provokatív elképzelései a világegyetem nagyléptékű fizikájáról, a kvantumfizika kisléptékű világáról és az elme fizikájáról nem ismeretlenek a magyar olvasó számára.

Ezeket az elképzeléseket fejtette ki többek között A császár új elméje és a Stephen Hawkinggal közösen írt A tér és az idő természete című nagy sikerű könyveiben. A nagy, a kicsi és az emberi elme összegzi, felfrissíti és aktualizálja Penrose gondolatait e komplex területekről. Mesteri összefoglalást ad a fizika azon részeiről, ahol lényeges megoldatlan problémákat lát. Ennek során gyökeresen új foglamakat vezet be, amelyeket különösen hasznosnak gondol az agyműködés és az emberi elme természetének megértéséhez. Elgondolásairól három jeles szakértő mond véleményt különböző szempontokból - Abner Shimony és Nancy Cartwright mint tudományfilozófusok és Stephen Hawking mint elméleti fizikus és kozmológus. A kötet végén a szerző válaszol tudóstársai gondolatébresztő kritikáira. Penrose lelkesedése, éleslátása, jó humorérzéke az átlagos olvasó számára is könnyen felfoghatóvá teszi a modern fizika problémáiról írt beszámolóját.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
200
Kötés
Kötött
Kiadási év
2003
ISBN
9789639429512
Új

16 további termék ebben a kategóriában: