• -15%
Marcus Luttrell: A túlélő - A szemtanú beszámolója a Vörös Szárnyak hadműveletről és a10. számú SEAL-csoport odaveszett hőseiről Marcus Luttrell: A túlélő - A szemtanú beszámolója a Vörös Szárnyak hadműveletről és a10. számú SEAL-csoport odaveszett hőseiről

Marcus Luttrell:

A túlélő

A szemtanú beszámolója a Vörös Szárnyak hadműveletről

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt


2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahdot. A bevetés azonban nem várt  fordulatot vett...


A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahdot. A bevetés azonban nem várt  fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrell maradt életben.

 

Luttrell, aki tehát maga a címbéli túlélő, évekkel később megírta ezt a könyvet a tragédiáról, amely azonnal bestsellerré vált. Visszaemlékezéseit a bátorság és hősiesség egyik legigazabb történetének tartják.

Az azonos című filmet 2014. február elejétől vetítik Magyarországon.

 

 

Marcus Luttrell (1975-) az amerikai haditengerészet egykori tagja részt vett 2005-ben a Vörös Szárnyak hadműveletben. A 10. számú Seal-csoportban végzett hősies tevékenységéért Haditengerészeti Érdemkereszt és Bíbor Szív kitűntetést kapott. Miután első osztályú tengerész alttisztként leszerelt, 2010-ben létrehozta a Lone Survivor alapítványt. Feleségével és két gyermekével a texasi Houstonban él.

GABO

Adatlap

Kötés
Kötött
Kiadási év
2014
ISBN
978-963-689-882-3
Fordította
Dr. Molnár György
Új

16 további termék ebben a kategóriában: