• -15%
John Gribbin: Számolás kvantummacskákkal - A számológéptől a számítógépekig, a Colossustól a kubitekig John Gribbin: Számolás kvantummacskákkal - A számológéptől a számítógépekig, a Colossustól a kubitekig

John Gribbin:

Számolás kvantummacskákkal

A számológéptől a számítógépekig, a Colossustól a kubitekig

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A kvantumszámítógép ma már nem sci-fibe illő téma.

A számítástechnika világát feje tetejére állítja a kvantumszámítógép, amely olyan elektronokkal, fotonokkal vagy atomokkal dolgozik, amelyek Schrödinger híres, „egyszerre élő és holt” macskájához hasonlóan, egyszerre két állapotban is létezhetnek.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

A kvantumszámítógép ma már nem sci-fibe illő téma. A szakterület úttörő fizikusai csak karnyújtásnyira vannak egy új kvantumuniverzum feltárásától, amelyik pontosabb képet ad a valóságról, mint amilyet a hétköznapi tapasztalataink és a józan eszünk valaha is adhatott. A számítástechnika világát feje tetejére állítja a kvantumszámítógép, amely olyan elektronokkal, fotonokkal vagy atomokkal dolgozik, amelyek Schrödinger híres, „egyszerre élő és holt” macskájához hasonlóan, egyszerre két állapotban is létezhetnek.

Erről a fejlődés élvonalába tartozó területről adott lebilincselően érdekes ismertetést John Gribbin. Ebben újragondolja a kvantumvalóság természetéről vallott korábbi felfogását, és most a sok párhuzamos világból álló univerzum mellett érvel, ahol „minden valóságos”. Visszatekint Alan Turing és a klasszikus számítógép születésénél bábáskodó tudósok munkásságára, az Enigma nevű gépre és az első elektronikus számítógépre, a Colossusra. Gribbin elmagyarázza, miként jutott el a kvantummechanika fejlődése odáig, hogy ma már nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is működőképes kvantumszámítógépeket tudunk készíteni. Bemutatja, hogy milyen gyakorlati alkalmazásai lehetnek a kvantumszámítógépeknek, és áttekinti, milyen lehetőségeket kínál ez a rendkívüli tudományterület egy olyan világ teremtésére, ahol a kommunikáció a fénysebességnél gyorsabb, sőt még a teleportáció is lehetséges.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
304
Kötés
Kötött
Kiadási év
2015
ISBN
9789632520810
Fordította
dr. Both Előd
Új

16 további termék ebben a kategóriában: